Bio Nicko & Livin’ Blues 22

Bio Nicko & Livin’ Blues 22

Nicko is geboren in het jaar 1950 in Scheveningen (Den Haag) . Hij begon op 12-jarige leeftijd zichzelf op gitaar te begeleiden met Rock ’n Roll songs van o.a. Little Richard, Chuck Berry en Bill Haley en in 1965 op 15-jarige leeftijd kwam de blues in zijn leven in de vorm van gevoel en muziek. Samen met mondharmonicaspecialist John Lagrand vormden zij het duo “Indiscrimination” en maakten in 1966 de eerste single getiteld Wishful Thinking, onder begeleiding van de toenmalige topband Q65 in de GTB studio te Den Haag. Samen met gitarist Ted Oberg startten zij de rockbluesband Livin’ Blues met bassist Henk Smitskamp (Motions, Shocking Blue) en drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), gevolgd door bassist Ruud v. Buuren (Group 1850, Long Tall Ernie) en drummer Johnny Lejeune. Cesar trad toe tot de Golden Earring. Drie songs kwamen in die tijd op de hitparade in 1970- 71 en 72. Geproduceerd door Jaap Eggermont (Soundpush Studio) opgenomen in de toenmalige Phonogram Studio. Gevolgd door tours door Duitsland, Benelux, Zwitserland, Engeland en Italië. Vijf albums kwamen tot stand, waarvan de laatste twee in Engeland zijn opgenomen bij producer Mike Vernon. Tot 1975, toen deze bezetting uit elkaar ging vanwege interne problemen. Hoogtepunten waren de Nederlandse tour met Peter Green’s Fleetwood Mac o.a. in de Doelen R’dam en het Amsterdamse concertgebouw 1969. In 1973 het Jazz en Rock festival te Palermo met o.a. Ella Fitzgerald , Collosseum, Dizzy Gillespie, Deep Purple, Black Sabbath. In 1980 het Music and Harmony event in de Ahoy met als gastspelers Steve Lukather (Toto) en Adje Vandenberg (Vandenberg) . Na de periode van de 2e LB die opgericht werd door gitarist Ted Oberg en manager Mevr. Oberg, die ongeveer 3 jaar duurde en waar Nicko aan het einde van deze periode ook als gastspeler bij gevraagd werd. Na deze periode startte N.C. de band weer op onder de naam New Livin’ Blues. En na het millenium van 2000 toerde de band naar Moskou (Svetlanovhall) voor een soloconcert, festivals en zalen in Polen, Hongarije, Chech, Slowakia, Luxemburg, Duitsland, Spanje en Indonesië met hulp van manager Ruud Jansen. 

Er is een tiental cd’s verschenen van de verschillende formaties LB.

De combinatie van deze muzikanten is een feest om te horen en te zien en er zijn tevens anno 2022 twee zangeressen aan de band toegevoegd: Jane Goulding en Anouska Wolf a.k.a. The Bluesettes. Met o.a. gitarist Loek van der Knaap die alle latere tours na de eerste band heeft meegemaakt, bassist Leon Coenjaarts, hmc speler Thomas Toussaint, drummer Andreas Carree en manager Mathias van Heck. 

In 2020 kwam het boek uit van Nicko onder de titel: Mijn vakantie op aarde. Hier staan alle avonturen met de band en ook als saxspeler en schilder in beschreven. Te bestellen alhier of bij Bol.com en DMI records, Ferrie Verhoeve.

Mijn vakantie op Aarde

De video biografie over mijn vakantie op aarde: klik hier (gemaakt door John Meyer).

Er staat in September 2022 een film op het programma van filmer Will Wissink getiteld Rock City over het leven van de bands en musici uit de beginperiode van 60/70 die nog steeds spelen. Gereleased op het Holland Filmfestival in Utrecht en een nieuw album met originals getiteld Back on track, dat gepland staat voor eind 2022 .

Boodschap aan al onze goede vrienden en volgers op de publieke media: 

“Keep on rockin’ the blues and be free be free”

Love and harmony

Nicko’s persoonlijke site: www.nickochristiansen.nl

Boekingen via onze contactpagina